Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Ύπνου στη JYSK με Κέρδος 20-60%*

Τραπέζι μακρόστενο με φύλλο επέκτασης και στρογγυλό τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια και καρέκλες τραπεζαρίας

Πώς να επιλέξετε τραπέζι τραπεζαρίας

Η τραπεζαρία είναι αυτό το σημείο του σπιτιού όπου μαζεύεται όλη η οικογένεια, ενώ αποτελεί το κομβικό σημείο κάθε μοντέρνου σπιτιού. Για το λόγο αυτό, ένα μοντέρνο και συνάμα διαχρονικό τραπέζι είναι μια σημαντική επένδυση. Συνεχίστε την ανάγνωση και βρείτε ιδέες για τραπέζια τραπεζαρίας, ώστε να είστε καλά προετοιμασμένοι πριν προχωρήσετε στην αγορά της νέας σας τραπεζαρίας.

Ξύλινο, λευκό, γυάλινο ή στρογγυλό τραπέζι;

Ένα τραπέζι τραπεζαρίας μπορεί να είναι ρουστίκ, απλό, κομψό, μοντέρνο, πρακτικό ή απλά μοναδικό. Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Αλλά το πιο σημαντικό, ένα τραπέζι χρειάζεται να ταιριάζει με το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού και να καλύπτει τις ανάγκες σας. Ένα τραπέζι μπορεί να είναι ξεχωριστό και να κεντρίζει τα βλέμματα όλων ή να είναι απλό και διακριτικό. Πριν προχωρήσετε στην αγορά του νέου σας τραπεζιού, καλό είναι να έχετε καταλήξει σχετικά με το στυλ που επιθυμείτε. Ακόμα, καλό είναι να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

  • Το σχήμα του τραπεζιού - θέλετε να είναι ένα στρογγυλό τραπέζι σαλονιού ή ορθογώνιο;
  • Το υλικό - προτιμάτε ένα γυάλινο τραπέζι ή ένα ξύλινο τραπέζι τραπεζαρίας;
  • Χρώμα; Μήπως σας αρέσει ένα λευκό τραπέζι περισσότερο από ένα σε χρώμα δρυός;

Θα έχει το τραπέζι διάφορες λειτουργίες;

Σε αρκετά σύγχρονα σπίτια το τραπέζι τραπεζαρίας έχει συχνά διάφορες λειτουργίες. Μπορεί να αποτελεί το μέρος που τρώτε, όπου είναι και ο πιο διαδεδομένος λόγος, μπορεί να το χρησιμοποιείτε για να κάθεστε ή για να διαβάζουν τα παιδιά. 

Για το λόγο αυτό, όταν επιλέγετε το καινούργιο σας τραπέζι μάλλον χρειάζεται να σκεφτείτε ως τι θα λειτουργεί. Αυτό σχετίζεται με το που θα τοποθετήσετε την τραπεζαρία σας, το μέγεθος, αλλά και το υλικό της. 

Ψάχνετε μεγάλο τραπέζι ή μικρό;

Το μέγεθος και το σχήμα του τραπεζιού χρειάζεται να ταιριάζει στον χώρο. Εάν έχετε απεριόριστο χώρο, τότε ένα μεγάλο ορθογώνιο τραπέζι είναι η ιδανική επιλογή. Αν όμως χρειάζεστε μια μικρή τραπεζαρία, τότε, ένα επεκτεινόμενο τραπέζι είναι το τέλειο. Έτσι, μπορείτε να το ανοίγετε ή να το κλείνετε, να προσθέτετε φύλλα επέκτασης ή να τα αφαιρείτε, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Θυμηθείτε, ότι ένα στρογγυλό τραπέζι χωράει τόσο σε ένα μεγάλο σαλόνι, όσο και σε ένα μικρό. Απλά, συνδυάστε το κατάλληλο υλικό με τον υπόλοιπο χώρο και με τις καρέκλες τραπεζαρίας. Επίσης, ένα στρογγυλό τραπέζι δημιουργεί μια ιδιαίτερη δυναμική στον χώρο με τις καμπύλες του και το απαλό σχήμα του. Σε ένα στρογγυλό τραπέζι όλοι έρχονται πιο κοντά αυτόματα και έτσι η κουβέντα μπορεί να γίνεται ανεμπόδιστα.

Διαβάστε στο blog μας πώς να επιλέξετε τις σωστές καρέκλες τραπεζαρίας.

Τι υλικό πρέπει να επιλέξω για την τραπεζαρία μου;

Το υλικό του νέου σας τραπεζιού σχετίζεται αρκετά με τη λειτουργία του. Αν έχετε παιδιά, καλό είναι να επιλέξετε για την τραπεζαρία σας ένα μασίφ υλικό που να καθαρίζεται εύκολα. Μια καλή επιλογή θα ήταν να επιλέξετε ένα τραπέζι με επιφάνεια από laminate ή γυαλί. Τα υλικά αυτά καθαρίζονται εύκολα με ένα υγρό πανί. Ενώ μια ξύλινη τραπεζαρία χρειάζεται περισσότερη φροντίδα, ενώ είναι πιθανό να χαραχτεί.

Στρογγυλή γυάλινη τραπεζαρία με καρέκλες σε σαλόνι

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Στο προσκήνιο: Η καρέκλα τραπεζαρίας ARNBORG

Στο προσκήνιο: Η καρέκλα τραπεζαρίας ARNBORG

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Οδηγός: Επιλογή καθρέφτη

Οδηγός: Επιλογή καθρέφτη