Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Ύπνου στη JYSK με Κέρδος 20-60%*

Στρογγυλός καθρέφτης σε μπλε τοίχο, ένα μικρό επιτραπέζιο φωτιστικό και ένα κηροπήγιο

10 τρόποι να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο

Όλοι σχεδόν ανυπομονούμε να γυρίσουμε σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα. Τα σπίτια μας είναι ένα μέρος να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Ειδικά κατά την περίοδο του χειμώνα περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να το αισθανόμαστε άνετο, οικείο και ζεστό.

Αλλά ένα σκοτεινό διαμέρισμα μπορεί να μας ρίξει τη διάθεση πολύ εύκολα και να μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι και βαρετά. Συγκεντρώσαμε 10 συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να φωτίσετε το σπίτι σας.

1. Όσο περισσότερο φυσικό φως γίνεται

Για να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο, χρειάζεστε πολύ φως. Το καλύτερο είναι το φυσικό φως που μπαίνει από τα παράθυρα. Για να μην το περιορίζετε επιλέξτε ελαφριές κουρτίνες, αντί για βαριές κουρτίνες ή ρολά συσκότισης.

2. Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως

Τοποθετήστε έναν ωραίο, ολόσωμο καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο. Δεν θα δημιουργήσει απλά την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο, θα αντανακλά επίσης το φως από το παράθυρο.

3. Ανοιχτόχρωμοι τοίχοι και ταβάνια

Τα σκούρα χρώματα κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει μικρότερο και δεν αντανακλούν το φως. Επιλέξτε ένα ανοιχτό χρώμα, όπως λευκό, για να αντανακλά το λίγο φως που υπάρχει και διευρύνετε το δωμάτιο σας προς τα επάνω. Αν το λευκό δεν είναι το χρώμα σας, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε άλλο ανοιχτό χρώμα, όπως για παράδειγμα παστέλ αποχρώσεις, για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς.

4. Λίγα και ανοιχτόχρωμα έπιπλα

Καλό είναι να έχετε μόνο τα έπιπλα που χρησιμοποιείτε και χρειάζεστε. Τα πάρα πολλά έπιπλα "πνίγουν" το δωμάτιο και το φως, επομένως μην γεμίζετε το σπίτι με περιττά έπιπλα. Επιπλέον επιλέξτε μινιμαλιστικά έπιπλα σε απαλά χρώματα, αντί για βαριά ξύλινα έπιπλα, για να δημιουργήσετε χώρο για φως ανάμεσα στα έπιπλα και στο πάτωμα.

5. Χρησιμοποιήστε θερμά χρώματα για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα

Δεν είναι μόνο σημαντικό να αξιοποιήσετε στο έπακρο το λίγο φως που υπάρχει, αλλά θέλετε να δημιουργήσετε και μια ζεστή ατμόσφαιρα. Για να το πετύχετε, επιλέξτε πιο θερμά χρώματα, όπως παστέλ, και μην περιοριστείτε στο λευκό.

6. Μικρά διακοσμητικά σε σκούρες αποχρώσεις

Χρησιμοποιήστε σκούρα και εντυπωσιακά χρώματα σε μικρότερα διακοσμητικά, όπως μαξιλάρια, ριχτάρια ή κάδρα. Δεν αυξάνουν απλά το επίπεδο ζεστασιάς, αλλά βοηθούν και αναδεικνύουν τα αντικείμενα που είναι σε ανοιχτές αποχρώσεις.


Μην το παρακάνετε με τον αριθμό των σκούρων διακοσμητικών. Όπως με τα έπιπλα, έτσι και η διακόσμηση χρειάζεται να είναι λιτή.

7. Ανοιχτόχρωμα πατώματα και χαλιά

Όπως με τα ταβάνια και τους τοίχους, έτσι και στο πάτωμα μια σκούρα απόχρωση μπορεί να "καταπιεί" το δωμάτιο. Επιλέξτε ένα φωτεινό χρώμα για το δάπεδο. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε το πάτωμα, επιλέξτε ένα μεγάλο και ανοιχτόχρωμο χαλί. Έτσι, θα προσθέσετε μια cozy πινελιά στον χώρο.

8. Πολλαπλές πηγές φωτισμού

Πολλαπλές πηγές φωτισμού, όπως φωτάκια σε αλυσίδα, κεριά, επιτραπέζια φωτιστικά και λάμπες δαπέδου, τονίζουν το δωμάτιο και το κάνουν να φαίνεται πιο μεγάλο. Επίσης, ελαχιστοποιούν τις μεγάλες και σκληρές σκιές που δημιουργούνται από το φωτιστικό οροφής.

9. Διατηρήστε το σπίτι όσο πιο τακτοποιημένο γίνεται

Ένα ακατάστατο σπίτι γίνεται αυτόματα αφιλόξενο. Διαβάστε τις συμβουλές μας για να διατηρήσετε το σπίτι σας τακτοποιημένο.

10. Τοποθετήστε κάτι εντυπωσιακό σε κάθε δωμάτιο

Τοποθετώντας μια εντυπωσιακή λάμπα ή ένα μοναδικό έπιπλο σε κάθε δωμάτιο, θα δημιουργήσετε έναν οπτικό αντιπερισπασμό στα μικρότερα και στα πιο σκοτεινά δωμάτια. Ένας μεγάλος πίνακας, μια ωραία πολυθρόνα ή ένα κομψό φωτιστικό οροφής θα τραβήξει τα βλέμματα και κανείς δεν θα προσέξει την απουσία φωτός.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων