Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Χριστουγεννιάτικα δέντρα με φωτάκια εξωτερικού χώρου σε αίθριο με σαλόνι κήπου

Συμβουλές ασφαλείας για τον εξωτερικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για φως, και ακόμα και φέτος, τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια εξωτερικού χώρου είναι μια γοητευτική παράδοση για να περιμένουμε σε αυτά τα σκοτεινά φθινοπωρινά και χειμερινά απογεύματα. Αλλά πριν διακοσμήσετε τον κήπο σας, το μπαλκόνι ή την είσοδο του σπιτιού με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, υπάρχουν μερικά πράγματα που χρειάζεται να έχετε κατά νου. Για παράδειγμα, φροντίζετε ώστε ο εξωτερικός χριστουγεννιάτικος φωτισμός σας να μην ενοχλεί τους γείτονες; Είστε βέβαιοι ότι ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός σας έχει εγκατασταθεί σωστά και ότι έχετε λάβει υπόψιν την εξοικονόμηση της ενέργειας; 


Συγκεντρώσαμε 9 εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να επιτύχετε έναν όμορφο και ασφαλή χριστουγεννιάτικο φωτισμό – χωρίς ο λογαριασμός του ρεύματος να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού ή οι γείτονες σας να θέλουν να τραβήξουν την πρίζα! Δείτε την πλήρη λίστα που ακολουθεί στο τέλος του άθρου.

Ο εξωτερικός φωτισμός μπορεί να προσθέσει ζεστασιά σε ένα κρύο τοπίο

Οι γιρλάντες με φωτάκια είναι από τους πιο εύκολους τρόπους για να δημιουργήσουμε ένα θεσπέσιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στον εξωτερικό μας χώρο. Είναι ένας πρακτικός τρόπος διακόσμησης, καθώς τα φωτάκια σε γιρλάντα μπορούν να τυλιχτούν γύρω από τα περισσότερα αντικείμενα. Αυτό τα κάνει ιδανικά για τα μπαλκόνια, τους θάμνους, τα δέντρα ή ακόμα και τα κοντάρια ή τις εξωτερικές κολώνες.

Μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο από λαμπάκια μπροστά από καρέκλα σαλονιού κήπου


Ένας υπέροχος χριστουγεννιάτικος φωτισμός εξωτερικού χώρου, δεν απαιτεί απαραίτητα έναν κήπο. Εάν διαθέτετε μπαλκόνι ή έναν μικρό χώρο εξωτερικά, μπορείτε εύκολα να κρεμάσετε φωτάκια σε γιρλάντα στα κάγκελα του μπαλκονιού ή να βάλετε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο από λαμπάκια.

Ένας άλλος τρόπος διακόσμησης του εξωτερικού σας χώρου είναι να χρησιμοποιήσετε όμορφα φαναράκια. Δείχνουν υπέροχα είτε στην μπροστινή πόρτα, είτε στο μπαλκόνι. Θυμηθείτε ότι τα φανάρια σας πρέπει να τοποθετούνται σε μια ασφαλή επιφάνεια και κατά προτίμηση να έχουν κάποιο στέγαστρο, ώστε να μην σβήνει το κερί.

Χρησιμοποιήστε μόνο λαμπάκια κατάλληλα για εξωτερικό χώρο

Όταν τοποθετείτε εξωτερικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε λαμπάκια που προορίζονται για χρήση σε εξωτερικό χώρο. Τα λαμπάκια εσωτερικού χώρου δεν προορίζονται για εξωτερική χρήση. Η υγρασία μπορεί εύκολα να διαπεράσει τα καλώδια και να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εξωτερικού χώρου είναι πιο ανθεκτικά και αντέχουν περισσότερο σε συνθήκες υγρασίας, παγετού ή δυνατού αέρα.

Αν τα φωτάκια σε γιρλάντα είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση, αυτό θα αναφέρεται ρητά στη συσκευασία τους. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε μια γιρλάντα με φωτάκια με την σήμανση CE. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν συμμορφώνεται με τις θεσμικές απαιτήσεις ασφαλείας.

Γιρλάντα με φωτάκια σε κλαδί θάμνου

Εξοικονομείστε ενέργεια με LED χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Τα λαμπάκια εξωτερικού χώρου προσθέτουν θαλπωρή στα χειμερινά σκοτεινά βράδια και μπορείτε να φωτίσετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας μόνο λίγη ηλεκτρική ενέργεια. Όλα τα είδη φωτισμού εξωτερικού χώρου της JYSK είναι κατασκευασμένα με LED φώτα. Μία γιρλάντα με LED φωτάκια έχει διάρκεια ζωής περίπου 50.000 ωρών φωτισμού και χρειάζονται περίπου 90% λιγότερη ενέργεια. Συνδυάζοντας LED φωτάκια με ένα χρονοδιακόπτη διασφαλίζει ότι ο λογαριασμός ρεύματος για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια διατηρείται στο ελάχιστο.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα του εξωτερικού χριστουγεννιάτικου φωτισμού με on/off λειτουργία είναι ότι μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν τα φωτάκια δεν είναι ορατά ούτως ή άλλως.


Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού στον LED φωτισμό: για παράδειγμα, το θερμό κιτρινωπό λευκό και το ψυχρό γαλαζωπό λευκό. Μια καλή ιδέα, για το λόγο αυτό, είναι να ελέγξετε ότι τα φωτάκια εξωτερικού χώρου έχουν το χρώμα που θέλετε. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε είναι να δείτε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια αναμμένα πριν τα αγοράσετε.

Να είστε προσεκτικοί - σβήστε τα χριστουγεννιάτικα φώτα σας

Ο εξωτερικός χριστουγεννιάτικος φωτισμός προορίζεται για τη δημιουργία μιας υπέροχης χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Για να διατηρήσετε την χριστουγεννιάτικη θαλπωρή και γαλήνη, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψιν την θέση του χριστουγεννιάτικου φωτισμού, ώστε το φως να μην ενοχλεί τους γείτονες σας. Οι καλοί τρόποι υπαγορεύουν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σας να μην αντανακλούν κατευθείαν στο καθιστικό των γειτόνων σας ή στην κρεβατοκάμαρά τους.

Αν χρησιμοποιήσετε φωτάκια σε γιρλάντα με λειτουργία χρονοδιακόπτη, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σας θα ανάβουν και θα σβήνουν αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι τα φώτα θα σβήνουν τις επιθυμητές ώρες και δεν θα παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε δεν θα ενοχλούνται οι γείτονες σας.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από λαμπάκια εξωτερικού χώρου σε αίθριο δίπλα από σαλόνι κήπου

Οι 9 συμβουλές για τον εξωτερικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό

Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, θα είστε καλά και πραγματικά προετοιμασμένοι για να ρυθμίσετε τον φετινό εξωτερικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό:

  1. Εξοικονομήστε ενέργεια διακοσμώντας με LED χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και χρησιμοποιώντας χρονοδιακόπτη, ώστε να μην παραμένουν αναμμένα άσκοπα.
  2. Να ελέγχετε πάντα ότι τα λαμπάκια προορίζονται για χρήση σε εξωτερικό χώρο και φέρουν τη σήμανση CE.
  3. Πριν αγοράσετε φωτάκια εξωτερικού χώρου, ελέγξτε ότι έχουν το χρώμα που επιθυμείτε.
  4. Χρησιμοποιήστε βύσμα και πρίζα ασφαλή για εξωτερικό χώρο.
  5. Ελέγξτε ότι η διάταξη HFI/HPFI λειτουργεί για τον εξωτερικό φωτισμό, πριν θέσετε σε λειτουργία τα λαμπάκια. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε την ηλεκτροπληξία όταν τοποθετείτε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.
  6. Εάν χρησιμοποιείτε καλώδιο προέκτασης ή μετασχηματιστή για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εξωτερικού χώρου, οι συνδέσεις πρέπει να είναι στεγανές ώστε να είναι κατάλληλες για χρήση σε εξωτερικό χώρο.
  7. Αποφύγετε το να πιαστεί το καλώδιο στην πόρτα ή τα παράθυρα καθώς ανοιγοκλείνουν, διαφορετικά, διατρέχετε τον κίνδυνο να δημιουργηθούν εγκοπές στο καλώδιο, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά.
  8. Αν συνδέετε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σας σε εξωτερική πρίζα, πρέπει να εγκατασταθούν από εξειδικευμένο τεχνικό εγκατάστασης, καθώς είναι παράνομο να τοποθετείτε μόνοι σας πρίζες σε εξωτερικούς χώρους.
  9. Όταν αποθηκεύετε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εξωτερικού χώρου, θα πρέπει να το κάνετε σε στεγνό μέρος – κατά προτίμηση στην αρχική συσκευασία τους για βέλτιστη προστασία.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ο οδηγός των αγοραστών για να επιλέξετε το σωστό κιόσκι

Ο οδηγός των αγοραστών για να επιλέξετε το σωστό κιόσκι

Πώς να επιλέξετε το τέλειο σαλόνι κήπου

Πώς να επιλέξετε το τέλειο σαλόνι κήπου

Οδηγός: Επιλέξτε το σωστό κουτί μαξιλαριών κήπου

Οδηγός: Επιλέξτε το σωστό κουτί μαξιλαριών κήπου

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας