Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Ρολά και περσίδες παραθύρων σε διάφορα χρώματα

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΡΙΑ

Το να πλύνετε τις κουρτίνες ή τα στόρια σας δεν είναι τόσο δύσκολο στην πράξη όσο ίσως νομίζετε. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε βρωμιά, είναι καλύτερα να εμποδίζετε από την αρχή τη συσσώρευση σκόνης και λεκέδων.

Πλύσιμο κουρτινών

Αν αγοράσατε την κουρτίνα έτοιμη και διαθέτει ετικέτα με οδηγίες φροντίδας, θα πρέπει φυσικά να ακολουθήσετε τις οδηγίες αυτές. Επιλέξτε τον συνιστώμενο κύκλο για ευαίσθητα υφάσματα. Συνήθως θα είναι ένα πρόγραμμα για μάλλινα με απαλό στύψιμο. Είναι σημαντικό το πλύσιμο να γίνεται με άφθονο νερό. Η χρήση άφθονου νερού προστατεύει το ύφασμα. Αν έχετε μεγάλες κουρτίνες, σκεφτείτε μήπως είναι καλύτερα να τις πλύνετε σε δύο δόσεις, αντί να βάλετε δύο μεγάλες κουρτίνες μαζί στην ίδια πλύση.

Αν δεν είστε βέβαιοι ότι οι κουρτίνες μπορούν να πλυθούν σε πλυντήριο, τότε φυσικά μπορείτε να τις πλύνετε στο χέρι. Είτε τις πλύνετε στο χέρι είτε στο πλυντήριο, είναι καλή ιδέα να τις απλώσετε ενώ θα είναι ακόμη βρεγμένες, για να αποφύγετε το ζάρωμα κατά το στέγνωμα. Απλώστε τις καλά ή στύψτε τις σε χαμηλές στροφές. Βάλτε εφημερίδες ή μια πετσέτα κάτω από την κουρτίνα, για να μαζέψετε το νερό και να προστατεύσετε το πάτωμά σας.

Μέθοδος καθαρισμού για στόρια παραθύρου

Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσετε τα στόρια παραθύρου είναι με μια βούρτσα για στόρια ή με ένα πανί από μικροΐνες. Μήπως τα στόρια έχουν λεκέδες από λίπος; Τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υγρό χαρτί. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ένα υγρό πανί. Χρησιμοποιήστε καθαρό νερό και, αν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

Σε γενικές γραμμές, δεν συνιστάται να κατεβάσετε τα στόρια και να τα πλύνετε. Κάτι τέτοιο είναι δυνατό, αλλά εξαιρετικά χρονοβόρο. Τα στόρια παραθύρου από αλουμίνιο μπορούν εύκολα να κάνουν άσχημες ρωγμές στις πλευρές, γι’ αυτό δείξτε προσοχή. Βάλτε με απαλές κινήσεις τα στόρια σε μια μπανιέρα ή στη ντουζιέρα και πλύνετέ τα με μια μαλακή βούρτσα και ζεστό νερό, ήπιο απορρυπαντικό και ξίδι. Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε λίγο γυαλιστικό πιάτων στο νερό με το οποίο θα καθαρίσετε τα στόρια. Έτσι απομακρύνονται οι σταγόνες νερού και αποτρέπεται η εμφάνιση κηλίδων. Κρεμάστε τα στόρια και αφήστε τα να στεγνώσουν προτού τα βάλετε ξανά στις βάσεις πάνω από το παράθυρο.

Μέθοδος καθαρισμού για κάθετα στόρια

Τα κάθετα στόρια πρέπει να ξεσκονίζονται με πανί από μικροΐνες ή μια βούρτσα ξεσκονίσματος. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα και λερωθούν οι περσίδες, μπορείτε να τις κατεβάσετε και να τις πλύνετε στο χέρι. Οι περσίδες δεν πρέπει να διπλώνονται.  Το πλύσιμό τους πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις. Τυλίξτε τις περσίδες σε ρολό, αλλά αφήστε τις όσο το δυνατόν πιο χαλαρές μέσα στη ντουζιέρα ή την μπανιέρα. Τα περισσότερα κάθετα στόρια συνιστάται να πλένονται με κρύο νερό. Ορισμένα κάθετα στόρια μπορούν να αντέξουν το μούλιασμα το πολύ στους 30 βαθμούς Κελσίου. Πάντοτε να ελέγχετε τις οδηγίες πλυσίματος.

Πλισέ στόρια

Τα πλισέ στόρια μπορούν να καθαριστούν ξεσκονίζοντάς τα με πανί από μικροΐνες ή με υγρό πανί.

Περσίδες

Οι περσίδες σπάνια λερώνουν, καθώς είτε είναι διπλωμένες είτε εντελώς κάθετες. Οι περισσότερες περσίδες μπορούν να ξεσκονιστούν εύκολα με πανί ή με την ηλεκτρική σκούπα αν χρειάζεται. Μπορούν επίσης να καθαριστούν με υγρό πανί και απορρυπαντικό πιάτων. 

Ρόμαν 

Τα ρόμαν μπορούν επίσης να καθαριστούν εύκολα με πανί ή με βούρτσα. Μπορείτε επίσης να τα κατεβάσετε και να τα πλύνετε, αλλά αυτή η διαδικασία είναι περίπλοκη, καθώς τα κορδόνια μπορούν εύκολα να μπερδευτούν μεταξύ τους.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των αγοραστών

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των αγοραστών

Σκανδιναβική διακόσμηση με γαλήνια και κομψή έκφραση

Σκανδιναβική διακόσμηση με γαλήνια και κομψή έκφραση

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς