Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Διάφορα μαξιλάρια ύπνου με φυσικό γέμισμα ή γέμισμα από ίνες και αφρό

Οδηγός μαξιλαριών

Το ιδανικό μαξιλάρι στηρίζει τον αυχένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο αυχενικός σπόνδυλος να αποτελεί φυσική προέκταση της σπονδυλικής στήλης. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το μαξιλάρι που έχετε τώρα κάνει κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν το λατρεύετε! Καθώς η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη, μπορεί να έχετε συνηθίσει να κοιμάστε με ένα παχύ μαξιλάρι με φτερά, παρόλο που μπορεί να μην παρέχει στο σώμα σας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Μπορεί να είναι δύσκολο να «ξεμάθουμε» από έναν συγκεκριμένο τύπο μαξιλαριού και ίσως είναι καλύτερα να έχετε δύο μαξιλάρια, που μπορείτε να εναλλάσσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

 

Ύψος μαξιλαριού

Ένα μαξιλάρι που παρέχει σωστή υποστήριξη είναι βασικός παράγοντας για να έχετε τον καλύτερο δυνατό ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στη JYSK θα βρείτε μαξιλάρια σε τρία διαφορετικά ύψη: χαμηλά, μεσαία και ψηλά. Κατά την επιλογή του ύψους του μαξιλαριού, λάβετε υπόψη ότι η ιδανική στάση ύπνου είναι εκείνη όπου η σπονδυλική στήλη είναι εντελώς ευθεία. Η στάση ύπνου που προτιμάτε θα καθορίσει και το ύψος μαξιλαριού που θα επιλέξετε. 

Ύπνος στο πλάι

Αν κοιμάστε στο πλάι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο μαξιλάρι, για να εξασφαλίσετε ότι οι αυχενικοί σπόνδυλοι δεν θα καμπυλώνονται σε αφύσικη θέση. Επιλέγοντας το κατάλληλο μαξιλάρι για τον ύπνο στο πλάι, προστατεύετε την πλάτη και τον αυχένα σας. Η συγκεκριμένη στάση ύπνου μπορεί επίσης να είναι καλή επιλογή αν ροχαλίζετε, καθώς μειώνει αυτή την τάση.

Το ιδανικό μαξιλάρι, αν προτιμάτε να κοιμάστε στο πλάι, είναι:
 

  • Ένα ψηλό μαξιλάρι που παρέχει στήριξη στο κεφάλι.
  • Ένα σκληρό μαξιλάρι, καθώς το γέμισμα πρέπει να παραμένει στη θέση του ώστε να μην χαμηλώνει το κεφάλι.
  • Ένα «γεμάτο» μαξιλάρι που θα γεμίζει τον χώρο μεταξύ του κεφαλιού και του στρώματος. 

Ύπνος ανάσκελα

Προτιμάτε να κοιμάστε ανάσκελα; Τότε το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι χαμηλό και να παρέχει στήριξη κυρίως κάτω από τον αυχένα. Για αυτόν τον σκοπό είναι κατάλληλο ένα εργονομικό, ειδικό μαξιλάρι από αφρό ή από φυσικό λάτεξ. Παρέχει επιπλέον στήριξη κάτω από τον αυχένα, για βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ύπνος μπρούμυτα

Αν προτιμάτε να κοιμάστε μπρούμυτα, η πρώτη μας συμβουλή είναι ότι θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσετε να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι. Όταν κοιμάστε μπρούμυτα, ο αυχένας καμπυλώνεται με αφύσικο τρόπο. Αν θέλετε οπωσδήποτε να κοιμάστε μπρούμυτα, τότε το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μαλακό και επίπεδο, ώστε να μειώνεται η καμπύλωση του αυχένα.  

Γέμισμα του μαξιλαριού

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 3 διαφορετικών τύπων γεμίσματος:

Φυσικό γέμισμα

Τα μαξιλάρια με φυσικό γέμισμα αποτελούνται κυρίως από φτερά και πούπουλα, αλλά μπορεί επίσης να περιέχουν υλικά όπως μετάξι, μαλλί, λινό και καπόκ. Ένα μαξιλάρι με φυσικό γέμισμα έχει απαλή υφή και το σχήμα του διαμορφώνεται εύκολα.  Αυτό είναι πλεονέκτημα αν κοιμάστε εναλλάξ στο πλάι και ανάσκελα, και άρα χρειάζεται να προσαρμόζετε ανάλογα και το γέμισμα. 

Γέμισμα από ίνες

Τα μαξιλάρια ινών περιέχουν συνθετικό γέμισμα.  Τα μαξιλάρια με συνθετικό γέμισμα μπορεί να δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερης ελαστικότητας σε σύγκριση με τα μαξιλάρια με φυσικό γέμισμα. Το αν θα επιλέξετε μαξιλάρι με φυσικό γέμισμα ή με γέμισμα από ίνες είναι θέμα προτίμησης. 

Γέμισμα ειδικού τύπου

Το γέμισμα ειδικού τύπου μπορεί να αποτελείται από αφρό μνήμης ή από λάτεξ. Αυτός ο τύπος γεμίσματος παρέχει μέγιστη στήριξη, καθώς το γέμισμα αποτελείται από πιο συμπαγή υλικά. 

Τα μαξιλάρια αφρού μνήμης παίρνουν ακριβώς το σχήμα του κεφαλιού και του λαιμού. Με ένα μαξιλάρι αφρού μνήμης θα ξαπλώνετε με τρόπο εργονομικά σωστό ολόκληρη τη νύχτα, καθώς ο αφρός προσαρμόζεται στο σώμα και στη στάση ύπνου. Το μαξιλάρι σάς στηρίζει παντού, από τους ώμους ως τον αυχένα, ώστε η κυκλοφορία του αίματος να γίνεται ελεύθερα και εύκολα και να αποφεύγετε πιασίματα και πονοκεφάλους. Τα μαξιλάρια αφρού μνήμης διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών.

Ο AIR αφρός μνήμης είναι αφρός εκτόνωσης της πίεσης που δεν επηρεάζεται από τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντα χώρου. Αυτό σημαίνει ότι ο αφρός παραμένει μαλακός και εύκαμπτος, ακόμα και σε ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου. Μικρές, γεμάτες αέρα κυψέλες στον αφρό αντιδρούν στο βάρος του σώματός σας και επιτρέπουν στον αφρό να προσαρμόζεται στις φυσικές καμπύλες του σώματος με ακρίβεια.

Δομή και σχήμα του μαξιλαριού

Τέλος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη δομή και το σχήμα του μαξιλαριού. Αν προτιμάτε ένα μαξιλάρι που μπορεί να αλλάζει σχήμα σύμφωνα με τις ανάγκες σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα συνηθισμένο μαξιλάρι μονού θαλάμου.

Τα μαξιλάρια με περισσότερους από έναν θαλάμους παρέχουν διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με τη δομή τους. Διαθέτουν δύο, τρεις ή τέσσερις θαλάμους με διάφορους συνδυασμούς φτερών και πούπουλων, καθώς και απαλότερη εξωτερική επένδυση και σκληρότερο πυρήνα για μεγαλύτερη στήριξη. 

Αν γνωρίζετε ποια είναι η στάση ύπνου που προτιμάτε, ίσως είναι καλό να επιλέξετε ένα μαξιλάρι με προκαθορισμένο σχήμα. Αυτός ο τύπος συνήθως αποτελείται από αφρό μνήμης και το μαξιλάρι συνήθως σχεδιάζεται και κατασκευάζεται για μια συγκεκριμένη στάση ύπνου.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ποιο μαξιλάρι να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο μαξιλάρι να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Τα αγαπημένα μαξιλάρια των αγοραστών

Τα αγαπημένα μαξιλάρια των αγοραστών

Το καλύτερο πάπλωμα και μαξιλάρι κάνουν τεράστια διαφορά

Το καλύτερο πάπλωμα και μαξιλάρι κάνουν τεράστια διαφορά