Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Ύπνου στη JYSK με Κέρδος 20-60%*

Λευκό επίστρωμα για την προστασία του στρώματος

Τα πλεονεκτήματα ενός επιστρώματος

Επίστρωμα, προστατευτικό κάλυμμα στρώματος ή κάλυμμα στρώματος – μπορεί να το ακούσετε με διάφορες ονομασίες. Όπως κι αν το ονομάσετε, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα βοηθητικό για εσάς και να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. 

Ένα επίστρωμα είναι η τελική στρώση ανάμεσα στο στρώμα (ή το ανώστρωμα) και το σεντόνι. Πρόκειται για μία απαλή στρώση, σαν σεντόνι, η οποία εξυπηρετεί λόγους υγιεινής και προσθέτει επιπλέον άνεση στο στρώμα σας. Είναι απόλυτα σωστό να προστατεύσετε το στρώμα σας καλύπτοντας το με ένα επίστρωμα.

Τι είναι ένα επίστρωμα;

Το επίστρωμα είναι ένα λεπτό και εύκαμπτο κάλυμμα που προστατεύει το στρώμα σας. Συνήθως τοποθετείται πάνω από το στρώμα, ενώ σταθεροποιείται με ελαστικούς ιμάντες στις γωνίες, και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και να πλυθεί.

Μην το συγχέετε με το ανώστρωμα, το οποίο είναι ένα πιο παχύ (περίπου 5 cm) στρώμα και τοποθετείται πάνω από το στρώμα σας. Το επίστρωμα έχει τη δύναμη να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του και να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Είναι απαραίτητα τα επιστρώματα;

Τα επιστρώματα είναι χρήσιμα για πολλούς λόγους. Προστατεύουν το στρώμα από τον ιδρώτα και την υγρασία, που απελευθερώνουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χωρίς το προστατευτικό κάλυμμα, το στρώμα σας ή το ανώστρωμά σας θα απορροφήσουν αυτή την υγρασία και θα φθαρούν πιο σύντομα. Πέρα από τους λόγους προστασίας και υγιεινής, ένα επίστρωμα βοηθά στη σταθεροποίηση των σεντονιών σας και παρέχει μία επιπλέον στρώση άνεσης στον ύπνο σας.

Ακόμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα λεπτό επίστρωμα ή ένα κάλυμμα ανάμεσα στις τάβλες του κρεβατιού και το στρώμα σας, για να το προστατεύσετε από τη σκόνη ή πιθανή φθορά.

Διαβάστε περισσότερα στον Οδηγό Φροντίδας & Συντήρησης των Στρωμάτων.

Μπορεί ένα επίστρωμα να πλυθεί; 

Τα επιστρώματα είναι πλενόμενα και αφαιρούνται εύκολα από το στρώμα, ενώ πλένονται στο πλυντήριο. Το να πλύνετε ένα στρώμα ή ένα ανώστρωμα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δε συνίσταται. Ακόμα κι εάν το στρώμα σας διαθέτει αφαιρούμενο κάλυμμα με φερμουάρ, δεν είναι απαραίτητο ότι μπορεί να πλένεται. Ίσως να μπορείτε απλώς να το αερίσετε. Από την άλλη, τα περισσότερα επιστρώματα πλένονται στους 60 βαθμούς και με αυτόν τον τρόπο εξαλείφονται τα οικιακά ακάρεα σκόνης, αποτρέποντας τα να συσσωρευτούν στο στρώμα σας.

Μερικά επιστρώματα έχουν λάβει αντιβακτηριακή ή αντι-αλλεργική επεξεργασία, η οποία αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, της σκόνης και των οικιακών ακάρεων σκόνης. 

Ποιο είναι το κατάλληλο επίστρωμα; 

Ποιο επίστρωμα πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από το μέγεθος του στρώματός σας και τις προσωπικές προτιμήσεις σας. Τα επιστρώματα κατασκευάζονται από πολυεστέρα, βαμβάκι ή έναν συνδυασμό και των δύο. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι υλικό προτιμάτε και αν χρειάζεστε επιπλέον προστασία από τα βακτήρια και τα ακάρεα σκόνης. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε το εξειδικευμένο προσωπικό μας σε ένα από τα καταστήματα JYSK.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Τα 3 αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Τα 3 αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρά σας με παπλωματοθήκες

Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρά σας με παπλωματοθήκες