Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Επίπλων στη JYSK με Κέρδος 20-50%*

Στρώμα αέρος με μαξιλάρι και πάπλωμα

Στρώμα αέρος, αναδιπλούμενο στρώμα ή πτυσσόμενο κρεβάτι;

Εάν ζείτε μακριά από τους φίλους και τους συγγενείς σας, μπορεί να θέλετε να τους καλέσετε να μείνουν κάποιες μέρες σε εσάς, ώστε να περάσετε χρόνο μαζί τους. Ετοιμάστε ένα δωμάτιο για τους φιλοξενούμενούς σας ή αν δεν διαθέτετε κάποιο δωμάτιο, προσθέστε σε μια γωνιά του σαλονιού σας ένα κρεβάτι φιλοξενούμενων. Ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα κοιμηθούν καλά όσο θα παραμείνουν σε εσάς, γι' αυτό ρίξτε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των στρωμάτων αέρος, των κρεβατιών φιλοξενούμενων και των αναδιπλούμενων στρωμάτων.
 

Στρώματα αέρος

Εάν χρειάζεστε ένα στρώμα για τους φιλοξενούμενους, τότε ένα φουσκωτό στρώμα αέρος είναι μία επιλογή άνεσης. Υπάρχουν μοντέλα που προσομοιάζουν με τα κανονικά κρεβάτια σε ύψος, και αποθηκεύονται εύκολα σε σχετικά μικρή συσκευασία. Κάποια διαθέτουν και ενσωματωμένη ηλεκτρική τρόμπα. Έτσι, μπορούν να φουσκώσουν και να ξεφουσκώσουν πραγματικά γρήγορα. Άλλα μοντέλα διαθέτουν πιο βασικά χαρακτηριστικά, και χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τρόμπα χειρός ή ποδιού. Ένα καλής ποιότητας φουσκωτό στρώμα διατηρεί τον αέρα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.
 

Αναδιπλούμενα κρεβάτια/πτυσσόμενα κρεβάτια

Τα πτυσσόμενα κρεβάτια είναι περίπου σαν τα κανονικά κρεβάτια, απλά διπλώνουν. Είναι λειτουργικά, βολικά και άνετα όσο ένα κανονικό κρεβάτι, προσφέροντας στους καλεσμένους σας έναν καλό ύπνο. Ωστόσο, να θυμάστε ότι δεν είναι σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση. Είναι εύκολο να τα ανοίξετε και να τα κλείσετε. Κάποια από αυτά διαθέτουν ροδάκια για να μπορείτε να τα κυλήσετε ως τον αποθηκευτικό χώρο χωρίς να δυσκολευτείτε.

Πριν πραγματοποιήσετε την αγορά σας, ελέγξτε τις διαστάσεις του κρεβατιού όταν είναι ανοιχτό. Εάν οι καλεσμένοι σας είναι ψηλότεροι από το μέσο όρο, βεβαιωθείτε ότι θα είναι άνετοι στο κρεβάτι. Επίσης, δείτε τις διαστάσεις του κρεβατιού όταν είναι διπλωμένο, για να βεβαιωθείτε ότι χωράει στη ντουλάπα, στο δωμάτιο φιλοξενούμενων ή όπου σκοπεύετε να το αποθηκεύσετε.
 

Αναδιπλούμενα στρώματα

Τα αναδιπλούμενα στρώματα, συνήθως, έχουν τρία τμήματα και διπλώνουν σε δύο σημεία. Είναι πανεύκολο να τα διπλώσετε και να τα ξεδιπλώσετε, και είναι πάρα πολύ εύκολο να τα αποθηκεύσετε. Για την πλειοψηφία των στρωμάτων ισχύει ότι όσο πιο ενισχυμένα είναι, τόσο πιο άνετα είναι για τον ύπνο. Επιπρόσθετα, τα αναδιπλούμενα στρώματα είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα. Κάποια από αυτά μπορούν να διπλωθούν και να χρησιμοποιηθούν ως πολυθρόνα, ή να μετατραπούν σε οχυρό ή σπήλαιο για το παιχνίδι των παιδιών με φαντασία.
 

Υπέρ και κατά

Πτυσσόμενα κρεβάτια

Υπέρ: Εύκολο να διπλωθούν και να τοποθετηθούν στην άκρη κάθε πρωί
Υπέρ: Έχουν απόσταση από το πάτωμα, διευκολύνοντας να σηκωθούμε
Κατά: Όταν δεν είναι σε χρήση καταλαμβάνουν αρκετό χώρο
Κατά: Διατίθενται κυρίως σε μονά
 

Στρώματα αέρος

Υπέρ: Μπορεί να αποθηκευτούν και σε μια τσάντα
Υπέρ: Διατίθενται και ως μονά, αλλά και ως διπλά
Κατά: Κατά τη διαμονή των φιλοξενούμενων είναι δύσκολο να τα μαζέψετε, εκτός αν τα ξεφουσκώνετε κάθε μέρα
Κατά: Κάποια μοντέλα φουσκώνουν μόνο με τρόμπα ποδιού
 

Αναδιπλούμενα κρεβάτια

Υπέρ: Εύκολη αποθήκευση
Υπέρ: Πολύ οικονομικά
Κατά: Λιγότερα άνετα από ένα φουσκωτό στρώμα ή ένα σπαστό κρεβάτι
Κατά: Πολύ χαμηλά, χωρίς απόσταση από το πάτωμα
 

Πώς να κάνετε τους φιλοξενούμενους σας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι

Εάν θέλετε να κάνετε τους καλεσμένους σας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και σαν το σπίτι τους, δώστε τους λίγη ιδιωτικότητα. Ακόμα και αν δεν διαθέτετε ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο για τους φιλοξενούμενους, μπορείτε σε κάθε περίπτωση να τους κάνετε να αισθανθούν ότι έχουν προσωπικό χώρο ακόμα και στο σαλόνι. Τοποθετήστε κουρτίνες γύρω από το χώρο που προορίζεται για τη διαμονή τους, δημιουργώντας έτσι ένα διαχωριστικό, και θυμηθείτε να βάλετε ένα μικρό σκαμπό, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως κομοδίνο για το κινητό, το πορτοφόλι ή ένα περιοδικό. 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Οδηγός κρεβατιών

Οδηγός κρεβατιών

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός