Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου με Κέρδος 20-60%*

Κουρτίνες: Ιδέες & Λύσεις για το καθιστικό

Κουρτίνες και ρολά σκίασης για τα παράθυρα

Μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε ανάμεσα σε κουρτίνες ή ρολά σκίασης για τα παράθυρά σας. Όλα εξαρτώνται από το προσωπικό σας στυλ και τις ανάγκες σας, το δωμάτιο που θέλετε να τις κρεμάσετε, και το πόσο θα τις κρατήσετε. Σε αυτή τη δημοσίευση, θα σας παραθέσουμε διάφορες πτυχές που χρειάζεται να εξετάσετε πριν αποφασίσετε τι να διαλέξετε.
 

Οι κουρτίνες παραθύρων καθορίζουν το στυλ του δωματίου

Τα στόρια σκίασης έχουν, συνήθως, απλή δομή και διατίθενται σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Δημιουργούν μια μίνιμαλ εμφάνιση στο σπίτι σας και, αν είστε από αυτούς που τους αρέσει η Σκανδιναβική διακόσμηση, μπορούν να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε το Σκανδιναβικό σκηνικό στο χώρο σας.

Οι κουρτίνες, από την άλλη, διατίθενται σε διάφορα στυλ και υφάσματα, τα οποία καθορίζουν το ύφος τους και τη λειτουργικότητά τους. Οι διαφανείς κουρτίνες προσδίδουν μια απαλή, ονειρική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Οι κουρτίνες από πιο βαριά υφάσματα είναι ιδανικές για να δημιουργήσουν μια πιο μυστηριακή αίσθηση.

Η τρέσα της κουρτίνας, δηλαδή το επάνω μέρος από το οποίο τις κρεμάμε, είναι εντυπωσιακά σημαντική για το συνολικό ύφος. Η τρέσα καθορίζει πώς πέφτει η κουρτίνα, και μπορεί να προσθέσει μια σύγχρονη ή μια πιο παραδοσιακή εμφάνιση στην κουρτίνα σας, και κατ' επέκταση στο χώρο σας.

Τρέσες με ταινία κουρτίνας και θηλιές 

Μια κουρτίνα με ταινία και θηλιές είναι μια παραδοσιακά κλασική τρέσα και μια πολύ δημοφιλής επιλογή. Ταιριάζει τόσο σε παραδοσιακούς, σε σύγχρονους, αλλά και casual διακοσμημένους εσωτερικούς χώρους.

Τρέσα με κρίκους

Οι κουρτίνες με κρίκους, διαθέτουν μεταλλικές οπές σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Οι κουρτίνες με κρίκους στην τρέσα, όταν κρεμαστούν δημιουργούν ελαφρές πτυχές και προσθέτουν ένα μοντέρνο ύφος στη διακόσμησή σας. 

Τρέσα με θηλιές 

Μια κουρτίνα με τρέσα με θηλιές και κανάλι έχει μια σύγχρονη εμφάνιση, η οποία είναι υπέροχη και δημιουργεί ένα πιο ανέμελο στυλ στο δωμάτιο. 

Τα ρολά σκίασης παραθύρων είναι η εύκολη επιλογή

Τα ρολά σκίασης έχουν πολλά προτερήματα, κυρίως λειτουργικότητας. Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και μπορούν να τοποθετηθούν έτσι ώστε να επιτρέπουν να μπει στο χώρο όσο φως επιθυμούμε, λίγο ή πολύ. Τα ρολά συσκότισης επιτρέπουν πολύ λίγο φως να μπει στο δωμάτιο, και έτσι είναι ιδανικά για το υπνοδωμάτιο. 

Οι κουρτίνες, από την άλλη, είναι εύκολο να τραβηχτούν και να προσαρμοστούν. Αν δεν επιθυμείτε οι κουρτίνες να καλύπτουν μέρος των παραθύρων όταν τις τραβάτε στην άκρη, μια λύση είναι να τις κρεμάσετε σε μια ράγα κουρτινών φαρδύτερη από το παράθυρο. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να τις τραβήξετε τελείως στο πλάι. Οι διαφανείς κουρτίνες σας παρέχουν ιδιωτικότητα, ενώ παράλληλα επιτρέπουν το φως να μπει στο δωμάτιο. Οι κουρτίνες από βαριά υφάσματα έχουν μονωτικές ιδιότητες και δεν επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπει στο χώρο, ενώ την ίδια στιγμή μειώνουν τον εξωτερικό θόρυβο.

Εάν δε μπορείτε να αποφασίσετε, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα φύλλα κουρτινών, ώστε να απολαμβάνετε τις ιδιότητες τόσο μιας διάφανης όσο και μιας βαριάς κουρτίνας – προσθέστε και ένα ρολό σκίασης για μια ολοκληρωμένη λύση.

Καθαρισμός και συντήρηση

Η συντήρηση των ρολών σκίασης και των κουρτινών είναι αρκετά εύκολη. Για να καθαρίσετε τα ρολά σκίασης, σκουπίστε το ύφασμα με κίνηση προς τα κάτω, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, υγρό πανί, ιδανικά μια φορά την εβδομάδα. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια απαλή βούρτσα ή την ηλεκτρική σκούπα. Για την περιποίηση των κουρτινών σας, τινάξτε τις απαλά και σκουπίστε τις με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται παραπάνω. Μερικές κουρτίνες μπορούν ακόμα να πλυθούν στο πλυντήριο - ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης και τις προδιαγραφές στη συσκευασία του προϊόντος όταν το αγοράζετε.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι