Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Ύπνου στη JYSK με Κέρδος 20-60%*

Νυχτερινός ουρανός με αστέρια

Κοιμηθείτε σε μια αιώρα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αποδεικνύεται κάποιες φορές να είναι αρκετά απαιτητικός. Εκθέτουμε τον εαυτό μας διαρκώς σε ήχους και αμέτρητες εικόνες. Κάποιοι από εμάς εργαζόμαστε μπροστά σε περισσότερες από μία οθόνες, ενώ παράλληλα ακούμε μουσική στα ακουστικά μας ή καθώς πηγαίνουμε ή επιστρέφουμε από τη δουλειά μας συνηθίζουμε να ακούμε ραδιόφωνο. Κάποιοι άλλοι παρακολουθούν την αγαπημένη τους τηλεοπτική σειρά, ενώ παράλληλα ελέγχουν τα νέα στο smartphone τους. Αξίζει να αναρωτηθούμε γιατί κάποιες φορές χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσουμε και να βρεθούμε νοητά στη δική μας μυθική "Σάνγκρι-Λα". Εάν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε, σκεφτείτε να περάσετε τη νύχτα σας στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Ο φρέσκος αέρας και το φυσικό περιβάλλον έχουν πολλά οφέλη τόσο για το σώμα, όσο και για το πνεύμα. Συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά στη λίστα που ακολουθεί.

1. Εκτίθεστε λιγότερο στο ηλεκτρικό φως και μπορείτε να επαναφέρετε τον κιρκάδιο ρυθμό σας 

Όταν εκτίθεστε λιγότερο στο τεχνητό φως, το σώμα σας ρυθμίζει εκ νέου τον κιρκάδιο ρυθμό σας. Το ηλεκτρικό φως σας βοηθά να μένετε ξύπνιοι περισσότερο και να ξυπνάτε νωρίτερα από ότι θα έπρεπε. Όταν περνάτε τα βράδια σε εξωτερικούς χώρους γίνεται ευκολότερο να κοιμηθείτε μόλις νυχτώσει και να ξυπνήσετε το πρωί.  

2. Τίποτα δεν διακόπτει τον ύπνο σας

Όταν περνάτε τη νύχτα στο μπαλκόνι ή τον κήπο, είναι πιο πιθανό να αποδεσμευτείτε για λίγο από την πολυάσχολη καθημερινότητά σας. Ενδέχεται φυσικά να πάρετε μαζί το κινητό σας, αλλά προσπαθήστε να "αντισταθείτε" και να το αφήσετε μέσα στο σπίτι. Αν όμως το έχετε μαζί σας, σκεφτείτε να το θέσετε σε λειτουργία πτήσης. Όσα περισσότερα εμπόδια θέσετε, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να μην καταλήξετε με το τηλέφωνό σας στο χέρι λίγο πριν κοιμηθείτε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Το μπλε φως που εκπέμπουν τα κινητά μειώνουν την ποιότητα του ύπνου σας και χρειάζεται να προστατεύσετε τον εαυτό σας όσο περισσότερο γίνεται από τις από τις εικόνες. 

3. Ο καθαρός αέρας είναι καύσιμο για το μυαλό 

Ο αέρας που αναπνέουμε καταναλώνεται κυρίως από τον εγκέφαλο μας. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του αέρα που εισπνέουμε, τόσο καλύτερα αποδίδει ο εγκέφαλος μας. Μια νύχτα έξω θα σας βοηθήσει να καθαρίσει ο αέρας που βρίσκεται στα πνευμόνια, τον εγκέφαλο και τους μυς σας.

4. Η ρουτίνα σας προκαλεί στρες

Πόσες φορές έχετε ακούσει τη μαμά σας να λέει: "Το πράσινο κάνει καλό στα μάτια"; Αποδεικνύεται ότι έχει δίκιο. Η φύση κάνει καλό τόσο στη σωματική, όσο και στην πνευματική υγεία. Ξαπλώστε κάτω από τα άστρα, απολαύστε το όμορφο θέαμα και αφήστε το νυχτερινό ουρανό να κατακλύσει τις σκέψεις σας. Οι γαλήνιοι ήχοι της υπαίθρου μειώνει το στρες και σας χαλαρώνουν. Ο ύπνος σε εξωτερικούς χώρους είναι ένας τέλειος τρόπος να απαλλαχτείτε από τους καθημερινούς περισπασμούς και να βρείτε εσωτερική γαλήνη. 

Αποκτήστε το σωστό εξοπλισμό 

Βεβαιωθείτε ότι είστε άνετα και ότι δεν θα κρυώσετε. Εάν προτιμάτε να έχετε μια "στέγη" πάνω από το κεφάλι σας, πάρτε μια σκηνή. Μπορείτε να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα ή το άνω τμήμα της αν σας αρέσει να βλέπετε το νυχτερινό ουρανό, αλλά ακόμα και αν δεν το προτιμάτε μπορείτε να αρκεστείτε στους ήχους του περιβάλλοντα χώρου. 

Το στρώμα είναι σημαντικό για την ποιότητα του ύπνου σας. Μπορείτε να κοιμηθείτε σε μια αιώρα κάτω από τον ουρανό ή  αν επιλέξετε να κοιμηθείτε στο έδαφος, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα καλό στρωματάκι σε ρολό ή ένα στρώμα αέρος, στο οποίο θα είστε άνετοι όλο το βράδυ. 

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να κοιμηθείτε έξω, επειδή δεν διαθέτετε κήπο ή μπαλκόνι, μπορείτε ακόμα και στην κρεβατοκάμαρά σας να κοιμηθείτε όπως θα κοιμόσασταν έξω. Διατηρήστε το δωμάτιο δροσερό, ανοίξτε τα παράθυρα (αν δεν έχετε αναμμένο το A/C) και προφυλαχτείτε από τυχόν αιμοδιψείς, νυχτερινούς επισκέπτες με σίτες κουνουπιών.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Πώς να επιλέξετε το τέλειο σαλόνι κήπου

Πώς να επιλέξετε το τέλειο σαλόνι κήπου

Οδηγός: Επιλέξτε το σωστό κουτί μαξιλαριών κήπου

Οδηγός: Επιλέξτε το σωστό κουτί μαξιλαριών κήπου

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας

Οδηγός: Βρείτε την κατάλληλη ομπρέλα κήπου για εσάς

Οδηγός: Βρείτε την κατάλληλη ομπρέλα κήπου για εσάς