Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γυναίκα & άνδρας που συζητούν σχετικά με τα χειμερινά & τα καλοκαιρινά παπλώματα

Στείλτε το χειμερινό σας πάπλωμα διακοπές

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία μας επίσκεψη στην οικογένεια Lykke από το Esbjerg. Στο διάστημα που μεσολάβησε, μετακόμισαν σε νέο σπίτι και η εξωτερική θερμοκρασία έχει αυξηθεί. Τα δύο αυτά νέα δεδομένα επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου τους.

Λίγοι είναι εκείνοι που σκέφτονται να αλλάξουν το πάπλωμά τους ανάλογα με την εποχή, και η οικογένεια Lykke  δε διαφέρει. “Θυμάμαι ότι όταν ήμουν μικρή, οι γονείς μου συνήθιζαν να αλλάζουν το πάπλωμά μου το καλοκαίρι. Το καλοκαιρινό πάπλωμα δεν ήταν ακριβώς πάπλωμα. Αλλά δεν το έχω κάνει αυτό ποτέ με την οικογένειά μου, ” μας λέει η Louise, μητέρα 2 παιδιών.

Ο ειδικός μας σε θέματα ύπνου, Carsten, απαντάει: “Είναι κλασικό λάθος ότι ο κόσμος δεν αλλάζει πάπλωμα ανάλογα με την εποχή. Αλλά σκεφτείτε αυτό: δε φοράτε χειμωνιάτικο μπουφάν το καλοκαίρι, ούτε ελαστικά χιονιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε γιατί να χρησιμοποιήσετε χειμερινό πάπλωμα;”

Ένα καλοκαιρινό πάπλωμα είναι ένα υπέροχο πάπλωμα, όπως όλα τα άλλα, αλλά με λιγότερο γέμισμα και έτσι δεν είναι τόσο ζεστό, όσο ένα χειμερινό. Και τα παιδιά ζεσταίνονται, όταν ανεβαίνει η εξωτερική θερμοκρασία, γι' αυτό καλό είναι να αλλάζει όλη η οικογένεια τα παπλώματα σε καλοκαιρινά.

Η μόνωση του σπιτιού σας μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας

Η οικογένεια Lykke μετακόμισε σε νέο σπίτι, το οποίο έχει καλύτερη μόνωση από το προηγούμενο. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η μόνωση του σπιτιού έχει μεγάλη επίδραση στον ύπνο τους. “Παρατηρήσαμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο υπνοδωμάτιο,” μας είπε ο Karsten. “Το καινούργιο σπίτι είναι πιο ζεστό, ακόμα κι όταν κοιμόμαστε με τα παράθυρα ανοιχτά. Τις ζεστές ημέρες, έχει τύχει να κοιμηθώ μόνο με σεντόνι. Αλλά ου λείπει η υπέροχη αίσθηση του παπλώματος μου” συνεχίζει.

“Χρειάζεστε νέα, ελαφριά και δροσερά παπλώματα, ώστε να επαναφέρετε την υψηλή ποιότητα στον ύπνο σας. Θα στείλουμε τα χειμερινά σας παπλώματα διακοπές”, λέει ο ειδικός ύπνου.

Πώς να αποθηκεύσετε το χειμερινό σας πάπλωμα

Αφού αντικαταστήσετε το χειμερινό σας πάπλωμα με ένα καινούργιο, δροσερό καλοκαιρινό πάπλωμα, είναι σημαντικό να το αποθηκεύσετε σωστά.

Μια καλή ιδέα είναι να το πλύνετε με ένα απορρυπαντικό χωρίς ένζυμα πριν το αποθηκεύσετε. Τα περισσότερα παπλώματα μπορούν να πλυθούν στους 60 βαθμούς, αλλά ελέγξτε πρώτα τις οδηγίες στην ετικέτα. Αυτό θα εξαλείψει τα οικιακά ακάρεα της σκόνης και αν το πάπλωμα έχει φυσικό γέμισμα, αποφεύγεται να καταστρέψετε το φυσικό, προστατευτικό στρώμα λίπους των φτερών. Με αυτό τον τρόπο, τα φτερά και τα πούπουλα διατηρούν το σχήμα τους και την αντοχή τους και μοιάζουν με καινούργια.

Μετά το πλύσιμο, είναι σημαντικό να αφήσετε το πάπλωμα να στεγνώσει καλά. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες, ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο αναμονής στεγνώματος χρησιμοποιώντας μπάλες πλυσίματος. Όταν το πάπλωμα είναι πλέον στεγνό, τοποθετήστε το σε μια τσάντα αποθήκευσης παπλωμάτων.

Τώρα είστε έτοιμοι να στείλετε το πάπλωμά σας για διακοπές.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τον οδηγό συντήρησης παπλωμάτων και μαξιλαριών.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ποιο πάπλωμα να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο πάπλωμα να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Πάπλωμα με ύφασμα φυτικής προέλευσης

Πάπλωμα με ύφασμα φυτικής προέλευσης

Στο προσκήνιο: Το σετ παπλωματοθήκης NELL

Στο προσκήνιο: Το σετ παπλωματοθήκης NELL