Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Επίπλων στη JYSK με Κέρδος 20-50%*

Αποθηκευτικές προτάσεις υπνοδωματίου: ράγα ρούχων & συταριέρα

Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης και διαβίωσης

Εάν δεν υπάρχει επαρκής αποθηκευτικός χώρος στο σπίτι, συχνά καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε το υπνοδωμάτιο ως αποθήκη – όχι μόνο για τα παπλώματα και τα μαξιλάρια, αλλά και για τα ρούχα, τα περιοδικά, τις εφημερίδες κ.τ.λ. Ακολουθήστε τις 5 συμβουλές που ακολουθούν για το πώς να οργανώσετε το υπνοδωμάτιο, να απομακρύνετε τα περιττά αντικείμενα από το δωμάτιο και να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης, χωρίς να συμβιβάζεστε στο στυλ και στη συνολική αισθητική του χώρου.
 

1. Χρησιμοποιήστε 30 λεπτά την εβδομάδα για να οργανώσετε το υπνοδωμάτιο και να ξεφορτωθείτε τα περιττά αντικείμενα

Μία φορά την εβδομάδα φροντίστε να κάνετε μια "βόλτα" στο δωμάτιο κρατώντας μια τσάντα σκουπιδιών. Απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε πια. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να πετάξετε τίποτα που δεν θέλετε. Δημιουργήστε ένα σωρό με τα πράγματα που "ίσως" θέλετε να κρατήσετε. Μετά ξεχωρίστε τα πράγματα που δεν ανήκουν στο υπνοδωμάτιο. Μπορεί να είναι άδεια πιάτα, αποδείξεις ή οι Barbies της κόρης σας. Μην ξεχάσετε να κοιτάξετε και κάτω από το κρεβάτι σας.

Όσο επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία, τόσο λιγότερο χρόνο απαιτεί. Όταν έχετε τελειώσει πετάξτε τα σκουπίδια και βάλτε τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στο χώρο στη θέση τους.

2. Ξεχάστε την αποθήκευση γύρω από το κρεβάτι – αποθηκεύστε στο κρεβάτι

Το Continental GOLD C50 είναι μια κομψή λύση αποθήκευσης για το υπνοδωμάτιο, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα παπλώματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα μαξιλάρια ή τα ρούχα της σεζόν. Είναι το ιδανικό κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο στη βάση του, στρώμα και ανώστρωμα. Γενικά, είναι μια σπουδαία ιδέα να βρίσκετε πολυλειτουργικά έπιπλα για το σπίτι σας.


Εάν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αποθηκευτικούς χώρους γύρω ή κάτω από το κρεβάτι, ένα ράφι τοίχου μπορεί να μετατραπεί στο τέλειο κομοδίνο. Δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο στο πάτωμα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βάλετε τα βιβλία σας, διακοσμητικά, να ακουμπήσετε τα γυαλιά σας ή το κινητό σας. Τον ίδιο σκοπό μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μικρό, στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού με μίνιμαλ εμφάνιση.

Ράφια τοίχου με διακοσμητικά σε υπνοδωμάτιο
Ράφια τοίχου ILBRO 3 τμχ/πκ φυσικό
20€/πκ
25€ /πκ
Κέρδος 20%
Μέχρι εξαντλήσεως του αποθέματος
Μόνο στο κατάστημα

3. Εκκαθάριση ντουλάπας

Οι περισσότεροι αποθηκεύουμε τα ρούχα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου. Ωστόσο, αν έχετε μια μικρή ντουλάπα ή αν σκέφτεστε να αγοράσετε μια μεγάλη ντουλάπα για να χωρέσουν όλα τα ρούχα και τα εσώρουχα, τότε, σκεφτείτε ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Η ράγα ρούχων VANDSTED μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πουκάμισα, τα παντελόνια αλλά και τα φορέματα, ενώ για τα εσώρουχα, τα φανελάκια και τα μπλουζάκια που διπλώνουν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία συρταριέρα.

Ράγα ρούχων σε υπνοδωμάτιο δίπλα από συρταριέρα

Χρησιμοποιήστε 2 λεπτά κάθε μέρα για να τακτοποιήσετε τη ντουλάπα σας

Εάν μοιάζουμε έστω και λίγο, τότε ισχύει και για εσάς ότι τα ρούχα δεν καταλήγουν πάντα στο σωστό μέρος όταν προβάρουμε τι να φορέσουμε ή μόλις τα βγάλουμε. Αντίθετα, βρίσκουν προσωρινό "καταφύγιο" στην καρέκλα, το πάτωμα ή σε λάθος ράφι. Μερικές μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν:

  • Κάθε μέρα, χρησιμοποιήστε 2 λεπτά για να κρεμάσετε τα ρούχα σας, να τα διπλώσετε και να τα βάλετε στο σωστό συρτάρι ή στο σωστό ράφι.
  • Βάλτε τα βρώμικα ρούχα στο καλάθι των απλύτων, αντί να τα στοιβάζετε στο πάτωμα.

Κάθε 6 μήνες, ταξινομήστε τα ρούχα σας  

Ξεκινήστε με μία κατηγορία ρούχων, όπως για παράδειγμα μπλουζάκια ή κάλτσες. Δοκιμάστε τα ρούχα και δείτε αν σας κάνουν ακόμα. Μπορεί να διαρκέσει λίγο παραπάνω, αλλά όταν θα τα έχετε δοκιμάσει όλα, θα ξέρετε ακριβώς τι να κρατήσετε.

Κάντε δύο στοίβες, μία με αυτά που θα κρατήσετε και μία με αυτά που δεν θέλετε πια. Για την κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων δαπανώνται υπέρογκοι πόροι, μεταξύ αυτών και φυσικοί, για το λόγο αυτό σκεφτείτε να ανακυκλώσετε τα ρούχα που δεν θέλετε πλέον.

Κρατήστε όσα σας κάνουν και αυτά που φοράτε συχνά. Εάν δεν έχετε φορέσει για χρόνια αυτό το τζιν παντελόνι ή δε σας αρέσει πια, σκεφτείτε να το δώσετε σε κάποιον άλλον.

Κάντε το ίδιο για τα παπούτσια, τα αξεσουάρ, τις τσάντες κ.τ.λ.

Κρεμάτε ρούχα στο διάδρομο ή το χωλ μόλις επιστρέφετε σπίτι; Αποκτήστε πρακτικά είδη εισόδου.

4. Τακτοποιήστε τα συρτάρια σας

Όταν ολοκληρώσετε την εκκαθάριση των ρούχων σας, ρίξτε μια ματιά στο υπόλοιπο περιεχόμενο των συρταριών – ένα συρτάρι τη φορά.

Όπως και πριν, έτσι και τώρα δημιουργήστε τρεις στοίβες: "κράτα", "δώσε" και "πέτα". Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, βάλτε πίσω στο συρτάρι τα "κράτα" αντικείμενα.

Ξεφορτωθείτε άμεσα αυτά που ανήκουν στη στοίβα "πέτα", και ετοιμάστε αυτά που θα δώσετε βάζοντας τα σε μια σακούλα.

Μην παραλείψετε να κρατήσετε ένα συρτάρι για τα αντικείμενα που θέλετε να κρατήσετε για συναισθηματικούς λόγους: παλιά ημερολόγια ή ζωγραφιές των παιδιών σας. Εάν δεν σας αρκεί ο αποθηκευτικός χώρος που διαθέτετε, τοποθετήστε περισσότερες συρταριέρες τη μία δίπλα στην άλλη.

5. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες

Τακτοποιήστε όλες τις επιφάνειες από τα εναπομείναντα αντικείμενα. Βάλτε τα δυνατά σας να καθαρίσετε τα πάντα. Τα μόνα πράγματα που θα πρέπει να έχουν μείνει έξω, είναι αυτά που έχουν μια πρακτική αξία, όπως τα πορτατίφ και μερικά διακοσμητικά είδη. Φυλάξτε όλα τα υπόλοιπα, όπως τα κοσμήματα, την κρέμα χεριών ή τη μάσκα ύπνου σε μικρότερα κουτάκια. Έτσι, θα δημιουργήσετε μια θαυμάσια εμφάνιση για το υπνοδωμάτιο σας.

Αποθηκευτικά κουτιά και καλάθια πάνω σε βιβλιοθήκη

Ανακαλύψτε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Τα 3 αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Τα 3 αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών