Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Επίπλων στη JYSK με Κέρδος 20-50%*

Οδηγός κρεβατιών

Οδηγός κρεβατιών

Το κρεβάτι και το στρώμα είναι η βάση του καλού ύπνου. Έτσι, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα στρώμα που θα σας παρέχει τη στήριξη και την άνεση που χρειάζεστε. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας και να λάβετε μια γενική ιδέα της γκάμας στρωμάτων και κρεβατιών που θα βρείτε στη JYSK:

  • Στρώματα πλαισίου
  • Ρυθμιζόμενα κρεβάτια 
  • Κρεβάτια continental
  • Επιστρώματα και ανωστρώματα
  • Στρώματα αφρού
  • Στρώματα ελατηρίων
  • Η σκληρότητα του στρώματος 
  • Δοκιμάστε το στρώμα προτού το αγοράσετε
     

Τύποι κρεβατιών και στρωμάτων

Το κρεβάτι είναι καθοριστικός παράγοντας για την ποιότητα του ύπνου σας. Παίζει, όμως, εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία του οργανισμού. Εάν ξυπνάτε με πόνο στην πλάτη, αυτό ίσως είναι μια ένδειξη ότι το στρώμα δεν παρέχει στο σώμα σας την κατάλληλη στήριξη. Δείτε τον οδηγό-βίντεο για την επιλογή του κατάλληλου στρώματος:


Στρώματα πλαισίου

Ένα στρώμα πλαισίου με ελατήρια αποτελείται από ένα σύστημα ελατηρίων τοποθετημένο σε ξύλινο πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνεται ένα στέρεο και σχεδόν πλήρες κρεβάτι. Το στρώμα πλαισίου με ελατήρια είναι μια γρήγορη και πρακτική επιλογή κρεβατιού, επειδή μπορούν να προστεθούν πόδια απευθείας επάνω στο πλαίσιο. Το ξύλινο πλαίσιο αποτελεί το κάτω μέρος του κρεβατιού, και έτσι τα στρώματα πλαισίου δεν μπορούν να λυγίσουν ή να συστραφούν.

Το βασικό μέρος του στρώματος πλαισίου είναι το σύστημα ελατηρίων. Τα ελατήρια διακρίνονται σε τρεις βασικούς τύπους:

  • Bonell: Τα Bonell ελατήρια έχουν σχήμα κλεψύδρας και κατασκευάζονται από χοντρό σύρμα. Ένα στρώμα με Bonell ελατήρια παρέχει σκληρή επιφάνεια με μεγάλη σταθερότητα και αντοχή, σε προσιτή τιμή.
  • LFK: Τα LFK ελατήρια έχουν κυλινδρικό σχήμα και κατασκευάζονται από λεπτότερο σύρμα. Είναι μικρότερα από τα Bonell ελατήρια. Έτσι, ένα στρώμα με LFK ελατήρια διαθέτει περισσότερα σημεία στήριξης και γι' αυτό το λόγο προσαρμόζεται καλά στις καμπύλες του σώματος.
  • Pocket: Τα Pocket ελατήρια είναι μικρότερα από τα LFK ελατήρια. Κάθε μεμονωμένο ελατήριο περικλείεται σε ένα ειδικό υφασμάτινο περίβλημα, ώστε να ελαχιστοποιείται η φθορά και να αποτρέπεται ο θόρυβος, αλλά και η κίνηση του ελατηρίου μέσα στο στρώμα. Ένα στρώμα πλαισίου με pocket ελατήρια, χάρη στα πολλά σημεία στήριξης που διαθέτει, παίρνει ακριβώς το σχήμα του σώματος και παρέχει απόλυτη άνεση.

Η σύνθεση των περισσοτέρων στρωμάτων πλαισίου περιλαμβάνει μία ή περισσότερες στρώσεις ελατηρίων, επάνω από τις οποίες βρίσκεται μια στρώση ψυχρού αφρού ή αφρού πολυαιθέρα για μεγαλύτερη άνεση. Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει άριστη άνεση και προσαρμογή του στρώματος στις καμπύλες του σώματος.

Πλεονεκτήματα των στρωμάτων πλαισίου

• Τα ελατήρια ακολουθούν τις γραμμές του σώματος, παρέχοντας ικανοποιητική άνεση.
• Στις περισσότερες περιπτώσεις, συνδυάζονται με ανώστρωμα. Αυτό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος και βελτιώνει την άνεση.
• Προσθέτοντας πόδια, ξύλινα ή μεταλλικά, έχετε αμέσως ένα πλήρες κρεβάτι.


Ρυθμιζόμενα κρεβάτια

Ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι αποτελείται από ένα πλαίσιο με ένα στρώμα και ένα ανώστρωμα, συχνά σε συνδυασμό με κεφαλάρι που συμπληρώνει το σετ. Ο ρυθμιζόμενος μηχανισμός που διαθέτει το κρεβάτι επιτρέπει την ανύψωση οποιουδήποτε από τα δύο άκρα του. Ο ύπνος σε κρεβάτι όπου έχει ανυψωθεί το άκρο που βρίσκεται προς τα πόδια μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή κυκλοφορικών προβλημάτων. Η ανύψωση είναι επίσης ευεργετική αν υποφέρετε από πόνους στην πλάτη, καθώς επίσης το ανυψωμένο κεφαλάρι μπορεί να έχει ευεργετικό αποτέλεσμα για κάποιον με κρυολόγημα.

Μια ρυθμιζόμενη βάση κρεβατιού μπορεί να τοποθετηθεί σε ξύλινο πλαίσιο με κομψή επένδυση που ταιριάζει με το υπόλοιπο κρεβάτι. Για τα περισσότερα μοντέλα που διαθέτει η JYSK, μπορείτε να επιλέξετε και τη σκληρότητα του κρεβατιού. Τα ρυθμιζόμενα κρεβάτια συνήθως διαθέτουν στρώμα ελατηρίων. Ο πυρήνας του στρώματος συνήθως αποτελείται από pocket ελατήρια. Κάθε ελατήριο περικλείεται σε μια μικρή υφασμάτινη θήκη, που το προστατεύει από τη φθορά, μειώνει τον θόρυβο και ενισχύει τη σταθερότητα του σχεδιασμού. Χάρη στα πολλά σημεία στήριξης που διαθέτει, το στρώμα προσαρμόζεται στο σώμα σας με υψηλή ακρίβεια, χαρίζοντάς σας απόλυτη άνεση. Το ανώστρωμα ολοκληρώνει την άνεση και το στυλ του κρεβατιού. Αποτελείται από πυρήνα αφρού και εξωτερικό κάλυμμα.

Πλεονεκτήματα των ρυθμιζόμενων κρεβατιών

  • Αποτελούν καλή επιλογή αν σας αρέσει να διαβάζετε, να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να χρησιμοποιείτε tablet στην κρεβατοκάμαρα
  • Μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη κυκλοφορικών προβλημάτων ή πόνων στην πλάτη 
  • Μεγαλύτερη πολυτέλεια στην κρεβατοκάμαρά σας


Κρεβάτια Continental

Ένα κρεβάτι Continental δεν είναι απλώς ένα κομψό έπιπλο για την κρεβατοκάμαρά σας. Είναι, επίσης, μια καθημερινή πολυτέλεια, που σας παρέχει τη στήριξη και την άνεση που χρειάζεστε για να ξυπνάτε κάθε πρωί φρέσκοι και γεμάτοι ενέργεια. Σε συνδυασμό με ένα ταιριαστό κεφαλάρι, το κρεβάτι Continental είναι μια αναπαυτική γωνιά, όπου μπορείτε να διαβάσετε, να δείτε τηλεόραση και να χαλαρώσετε.

Ένα κρεβάτι Continental συνήθως αποτελείται από πλαίσιο, στρώμα και ανώστρωμα. Το κρεβάτι Continental διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα των στρωμάτων ελατηρίων και αφρού, συνδυάζοντάς τα με έναν απλό, μοναδικό σχεδιασμό.

Το πλαίσιο του κάτω μέρους μπορεί να κατασκευαστεί με διάφορους τρόπους, όμως συνήθως αποτελείται από ξύλινο πλαίσιο, που σε συνδυασμό με το σύστημα ελατηρίων, χαρίζει στο κρεβάτι υψηλό επίπεδο άνεσης. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι ελατηρίων:

  • Bonell: Τα Bonell ελατήρια έχουν σχήμα κλεψύδρας και κατασκευάζονται από χοντρό σύρμα. Τα ελατήρια αυτά χαρίζουν στο στρώμα ομαλή επιφάνεια και μεγάλη διάρκεια ζωής, σε προσιτή τιμή.
  • LFK: Τα LFK ελατήρια έχουν σχήμα κυλίνδρου και κατασκευάζονται από λεπτότερο σύρμα σε σύγκριση με τα Bonell ελατήρια, ενώ είναι και μικρότερα. Από την άλλη, το μικρότερο μέγεθος των LFK ελατηρίων σημαίνει ότι σε ένα στρώμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερα ελατήρια. Έτσι, το στρώμα διαθέτει περισσότερα σημεία στήριξης που ακολουθούν τις κινήσεις του σώματος στη διάρκεια του ύπνου.
  • Pocket: Τα Pocket ελατήρια είναι ακόμα πιο μικρά από τα LFK ελατήρια. Κάθε ελατήριο περικλείεται σε μια μικρή υφασμάτινη θήκη που το προστατεύει από τη φθορά, μειώνει το θόρυβο και ενισχύει τη σταθερότητα του σχεδιασμού. Χάρη στα πολλά σημεία στήριξης που διαθέτει, το στρώμα προσαρμόζεται στο σώμα σας με υψηλή ακρίβεια, χαρίζοντάς σας απόλυτη άνεση. 

Η μεσαία στρώση αποτελείται από στρώμα ελατηρίων. Το στρώμα ελατηρίων αποτελείται από σύστημα ελατηρίων, γέμισμα και επένδυση.
Το ανώστρωμα ολοκληρώνει την άνεση και το στυλ του κρεβατιού. Αποτελείται από πυρήνα αφρού και εξωτερικό κάλυμμα.

Πλεονεκτήματα των κρεβατιών 

  • Πλήρες κρεβάτι με πόδια, βάση κρεβατιού, στρώμα και ανώστρωμα.
  • Ικανοποιητική άνεση χάρη στο συνδυασμό στρώματος ελατηρίων και ανωστρώματος.
  • Η κρεβατοκάμαρα αναβαθμίζεται με την ολοκληρωμένη και γεμάτη στυλ σύνθεσή του, ειδικά αν προστεθεί κεφαλάρι.
  • Η διάρκεια ζωής είναι πολύ ικανοποιητική, επειδή το στρώμα ελατηρίων μπορεί να χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές.


Επιστρώματα και ανωστρώματα

Το επίστρωμα διαχωρίζει το στρώμα από τα κλινοσκεπάσματα. Προστατεύει το στρώμα και συνεπώς αυξάνει τη διάρκεια ζωής του. Πάνω από όλα, όμως, το επίστρωμα είναι ένα πλενόμενο, προστατευτικό κάλυμμα που μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να πλυθεί σε θερμοκρασία ακόμα και άνω των 60 βαθμών Κελσίου. Έτσι, με ένα επίστρωμα εξασφαλίζετε πιο καθαρό, υγιεινό και ένατο περιβάλλον ύπνου.

Το ανώστρωμα τοποθετείται πάνω από το στρώμα. Αποτελείται από πυρήνα αφρού ή λάτεξ και περικλείεται σε κάλυμμα. Η πιο σημαντική λειτουργία του ανωστρώματος είναι να εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση στον ύπνο. Έτσι, διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων.

Πολλά από τα ανωστρώματα της JYSK περιέχουν αφρό πολυαιθέρα ή αφρό υψηλής ανθεκτικότητας. Και οι δύο τύποι αφρού παρέχουν σημαντική στήριξη και μεγάλη άνεση. Διαθέτουμε επίσης ποικιλία ανωστρωμάτων με εξελιγμένο αφρό μνήμης ή AIR αφρό μνήμης. Ο αφρός μνήμης και ο AIR αφρός μνήμης προσαρμόζονται στο σώμα με υψηλή ακρίβεια και έχουν τη μοναδική ιδιότητα να μειώνουν την πίεση στους μυς και τις αρθρώσεις. Επιπλέον, αν επιλέξετε ανώστρωμα με λάτεξ, θα απολαύσετε εξαιρετικό επίπεδο άνεσης. Το λάτεξ είναι επίσης, υλικό που "αναπνέει" σε μεγάλο βαθμό, απομακρύνοντας τη θερμότητα από το σώμα, κάτι που το κάνει ιδανική επιλογή αν ζεσταίνεστε τη νύχτα στον ύπνο σας.

Το ανώστρωμα βρίσκεται πολύ κοντά στο σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, επομένως το κάλυμμα διαδραματίζει κι αυτό βασικό ρόλο. Οι διαθέσιμοι τύποι ανωστρωμάτων είναι αμέτρητοι, συνεπώς ελέγξτε το υλικό και την επένδυσή του καλύμματος, για να βεβαιωθείτε ότι είναι μαλακό και άνετο. Πολλά ανωστρώματα συνοδεύονται από κάλυμμα που μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί στους 60 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία στην οποία δεν επιβιώνουν τα οικιακά ακάρεα σκόνης.

Πλεονεκτήματα των ανωστρωμάτων

  • Παρέχουν απόλυτη άνεση.
  • Μπορούν να λειτουργήσουν διορθωτικά αν το στρώμα είναι υπερβολικά σκληρό ή μαλακό.
  • Προστατεύουν το στρώμα από την υγρασία και τη φθορά.
  • Αυξάνουν την αντοχή του σχήματος του στρώματος.


Στρώματα αφρού

Το στρώμα αφρού είναι ένας απλός τύπος στρώματος που χρησιμοποιείται σε πλαίσιο κρεβατιού. Αποτελείται από πυρήνα αφρού που περικλείεται σε υφασμάτινο κάλυμμα. Είναι ιδανικό για κλασικά κρεβάτια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ρυθμιζόμενο κρεβάτι ή απλώς σε πλαίσιο κρεβατιού. Το πιο σημαντικό συστατικό του στρώματος είναι ο πυρήνας αφρού από ποικιλία υλικών: 

  • Αφρός πολυαιθέρα: Ο αφρός πολυαιθέρα είναι ένας πολύ δημοφιλής τύπος αφρού που διατίθεται σε διάφορα επίπεδα σκληρότητας και πυκνότητας. 
  • Αφρός υψηλής ελαστικότητας (HR): Ο αφρός υψηλής ελαστικότητας είναι επίσης αφρός πολυαιθέρα, αλλά με μεγαλύτερο βάρος και ελαστικότητα. Το στρώμα με αφρό HR διαθέτει υψηλή ιδιότητα αντοχής φορτίου, παρέχοντας εξαιρετική στήριξη στο σώμα. Έχει επιπλέον διάρκεια ζωής.
  • Αφρός μνήμης: Ο αφρός μνήμης (memory foam) είναι προϊόν υψηλής ποιότητας, που προσαρμόζεται στις φυσικές καμπύλες του σώματος και έχει τη μοναδική ιδιότητα να μειώνει την πίεση στους μυς και τις αρθρώσεις.
  • AIR Αφρός μνήμης: Ο AIR αφρός μνήμης είναι αφρός εκτόνωσης της πίεσης που δεν επηρεάζεται από τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντα χώρου. Αυτό σημαίνει ότι ο αφρός παραμένει μαλακός και εύκαμπτος, ακόμα και σε ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου. Μικρές, γεμάτες αέρα κυψέλες στον αφρό αντιδρούν στο βάρος του σώματός σας και επιτρέπουν στον αφρό να προσαρμόζεται στις φυσικές καμπύλες του σώματος με ακρίβεια.
  • Comfort+ αφρός: O Comfort+ αφρός προσαρμόζεται στο περίγραμμα του σώματός σας. Ο ελαστικός αφρός προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης, επιτρέποντάς σας να βυθιστείτε βαθύτερα στο στρώμα.
  • Λάτεξ: Το λάτεξ είναι υλικό που "αναπνέει" σε μεγάλο βαθμό, απομακρύνοντας τη θερμότητα από το σώμα, κάτι που το καθιστά ιδανική επιλογή αν ζεσταίνεστε τη νύχτα στον ύπνο σας.

Συχνά, τα στρώματα αφρού περιλαμβάνουν περισσότερες από μία στρώσεις από διαφορετικά είδη αφρού, όπως πυρήνα που αποτελείται από ελαφρώς βαρύτερο αφρό πολυαιθέρα και μια στρώση αφρού μνήμης που χαρίζει στο στρώμα ιδανικό επίπεδο άνεσης. Τέλος, σε πολλά στρώματα η ανώτερη στρώση είναι ανάγλυφη. Αυτό το χαρακτηριστικό ενισχύει την κυκλοφορία του αέρα όταν γυρίζετε πλευρό στο στρώμα. Ορισμένα στρώματα διαθέτουν, επίσης, στο εσωτερικό τους μια στρώση από φυσικό κοκοφοίνικα. Η στρώση αυτή παρέχει στήριξη και δημιουργεί συνθήκες σωστού αερισμού στο εσωτερικό του ίδιου του στρώματος.

Πολλά από τα στρώματα αφρού που προσφέρουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τις δύο πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαφοροποιήσετε τον σχεδιασμό του στρώματος, καθώς και να έχετε δύο επίπεδα σκληρότητας στο ίδιο στρώμα.

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά του στρώματος αφρού είναι το κάλυμμά του.

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ αμέτρητων τύπων καλύμματος: ελέγξτε το για να δείτε αν σας φαίνεται απαλό και άνετο. Πολλά στρώματα αφρού συνοδεύονται από κάλυμμα που μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί. Το πλύσιμο του καλύμματος στους 60 βαθμούς Κελσίου σκοτώνει τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, με αποτέλεσμα το περιβάλλον ύπνου να παραμένει καθαρό.

Πλεονεκτήματα των στρωμάτων αφρού

  • Ο αφρός παρέχει μεγάλη άνεση και ικανοποιητική στήριξη.
  • Διατίθενται σε πολλές διαφορετικές ποιότητες, από ελαφρά ανωστρώματα για ξενώνες και αναδιπλούμενα στρώματα, ως ποιοτικά ανωστρώματα για καθημερινή χρήση.


Στρώματα ελατηρίων

Ένα στρώμα ελατηρίων αποτελείται από σύστημα ελατηρίων, υλικό γεμίσματος και κάλυμμα. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους, δημιουργώντας μια ευρεία ποικιλία επιλογών για βέλτιστη λειτουργικότητα και άνεση. Δεν διαθέτει στερεό πλαίσιο και πρέπει να τοποθετηθεί σε βάση με τάβλες σε ένα πλαίσιο κρεβατιού. Τα στρώματα ελατηρίων χρησιμοποιούνται, επίσης, σε ρυθμιζόμενα κρεβάτια και κρεβάτια Continental. Ο πυρήνας ενός στρώματος ελατηρίων μπορεί να αποτελείται από δύο τύπους ελατηρίων: 

  • Bonell: Τα Bonell ελατήρια έχουν σχήμα κλεψύδρας και κατασκευάζονται από χοντρό σύρμα. Τα ελατήρια αυτά χαρίζουν στο στρώμα ομαλή επιφάνεια και μεγάλη διάρκεια ζωής σε προσιτή τιμή.
  • Pocket: Τα Pocket ελατήρια είναι μικρότερα από τα Bonell ελατήρια. Κάθε ελατήριο περικλείεται σε μια μικρή υφασμάτινη θήκη που το προστατεύει από τη φθορά, μειώνει το θόρυβο και ενισχύει τη σταθερότητα του σχεδιασμού. Χάρη στα πολλά σημεία στήριξης που διαθέτει, το στρώμα προσαρμόζεται στο σώμα σας με υψηλή ακρίβεια, χαρίζοντάς σας απόλυτη άνεση.

Το σύστημα ελατηρίων περικλείεται σε μια προστατευτική στρώση, που μπορεί να αποτελείται από διάφορα υλικά:

  • Ανάγλυφος αφρός πολυαιθέρα: Ο ανάγλυφος αφρός πολυαιθέρα χρησιμοποιείται σε πολλά μοντέλα, καθώς είναι υλικό που απομακρύνει την υγρασία από το σώμα αν ιδρώνετε στον ύπνο σας.
  • Κοκοφοίνικας: Ο κοκοφοίνικας είναι ένα φυσικό υλικό που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, και στα στρώματα. Προσφέρει στήριξη και σωστό αερισμό.
  • Αφρός μνήμης: Ο αφρός μνήμης είναι ένα εύκαμπτο υλικό που προσαρμόζεται με ακρίβεια στις καμπύλες του δικού σας σώματος. Προσφέρει αξεπέραστη στήριξη και μπορεί να μειώσει την πίεση στους μυς και τις αρθρώσεις.
  • Comfort+ αφρός: O Comfort+ αφρός προσαρμόζεται στο περίγραμμα του σώματός σας. Ο ελαστικός αφρός προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης, επιτρέποντάς σας να βυθιστείτε βαθύτερα στο στρώμα.
  • Λάτεξ: Το λάτεξ χρησιμοποιείται σε ορισμένες από τις πιο εξελιγμένες λύσεις στρωμάτων που διαθέτουμε. Είναι υλικό που «αναπνέει» σε μεγάλο βαθμό και παρέχει ταυτόχρονα στήριξη και ευελιξία. Αποτελεί πολύ καλή επιλογή αν ζεσταίνεστε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πολλά από τα στρώματα ελατηρίων που προσφέρουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τις δύο πλευρές. Η JYSK συχνά δημιουργεί στρώματα με διαφορετική σκληρότητα σε κάθε πλευρά, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τον σχεδιασμό όπως προτιμάτε. Κάτι τέτοιο αποτελεί πλεονέκτημα αν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με κάποιο άτομο σημαντικά βαρύτερο ή ελαφρύτερο από εσάς και συνεπώς δεν προτιμάτε ίδια σκληρότητα στο στρώμα.

Τα στρώματα ελατηρίων διατίθενται με πολλούς διαφορετικούς τύπους καλύμματος και, επειδή τα υλικά επηρεάζουν τόσο την άνεση όσο και τη λειτουργικότητα, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό κάλυμμα. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε ένα κάλυμμα που μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί. Το πλύσιμο του καλύμματος στους 60 βαθμούς Κελσίου σκοτώνει τα ακάρεα σκόνης, με αποτέλεσμα το περιβάλλον ύπνου να παραμένει καθαρό.

Πλεονεκτήματα των στρωμάτων ελατηρίων

  • Η διάρκεια ζωής είναι πολύ ικανοποιητική, επειδή τα στρώματα ελατηρίων μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές.
  • Τα περισσότερα στρώματα μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν σε ρυθμιζόμενα κρεβάτια και κρεβάτια Continental.


Η σκληρότητα του στρώματος

Δύο άνθρωποι δεν είναι ποτέ εντελώς ίδιοι μεταξύ τους και συνεπώς έχουν διαφορετικές ανάγκες. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια κατά την αγορά νέου κρεβατιού είναι ότι επιλέγουν το ίδιο στρώμα. Είστε ψηλός και γεροδεμένος άνδρας με ύψος 190 cm και βάρος 100 kg; Τότε πρέπει να επιλέξετε στρώμα διαφορετικής σκληρότητας σε σχέση με κάποιον που έχει ύψος 165 cm και βάρος 64 kg.

Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν προβλήματα πλάτης, ενώ άλλοι έχουν πιο ευαίσθητη πλάτη. Αν υποφέρετε από τραυματισμό στην πλάτη, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην επιλογή στρώματος.

Η θέση της σπονδυλικής στήλης

Παρόλο που δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες που πρέπει να τηρήσετε όταν αλλάζετε κρεβάτι, υπάρχουν ορισμένα σημεία που μπορείτε να λάβετε υπόψη κατά την αγορά κρεβατιού.

Η θέση της σπονδυλικής στήλης είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιλογή στρώματος, είτε ξαπλώνετε ανάσκελα είτε στο πλάι.

Όταν ξαπλώνετε ανάσκελα στο στρώμα, ολόκληρη η σπονδυλική στήλη και η μέση πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με το στρώμα. Αυτό σημαίνει ότι το στρώμα θα πρέπει να εφάπτεται στη μέση σας. Συνεπώς, πείτε στον σύντροφό σας ή σε έναν φίλο να σπρώξει το χέρι του κάτω από τη μέση σας ενώ είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα στο στρώμα. Το χέρι δεν πρέπει να περνά εύκολα ανάμεσα στο στρώμα και στη μέση, αλλά να συναντά αντίσταση. Αν η μέση δεν βρίσκεται σε πλήρη επαφή με το στρώμα, αυτό σημαίνει ότι το στρώμα είναι υπερβολικά σκληρό.

Στη συνέχεια, ξαπλώστε στο πλάι και ζητήστε ξανά από τον φίλο ή τον σύντροφο να αξιολογήσει τη θέση της σπονδυλικής στήλης. Η πλάτη θα πρέπει να είναι ίσια και να μην λυγίζει προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Δοκιμάστε το στρώμα προτού το αγοράσετε

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε προτού αγοράσετε ένα στρώμα είναι να δοκιμάσετε αν νιώθετε άνετα επάνω του. Συνεπώς, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε ένα κατάστημα που διαθέτει πολλά διαφορετικά στρώματα προς επιλογή, για να δοκιμάσετε στρώματα πολλών τύπων και διαφορετικής σκληρότητας προτού αποφασίσετε.

Στη JYSK, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά στρώματα, αλλά και να ζητήσετε συμβουλές από το εκπαιδευμένο προσωπικό μας προτού επιλέξετε το νέο σας κρεβάτι. Συνήθως χρειάζονται λίγες εβδομάδες μέχρι το σώμα σας να συνηθίσει ένα νέο στρώμα. Μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα στρώματα της κατηγορίας GOLD για 100 νύχτες, και αν δε μείνετε 100% ικανοποιημένοι, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το στρώμα σας. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ένα στρώμα GOLD για 100 ημέρες εδώ

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Πώς να μην γλιστράει το ανώστρωμά σας

Πώς να μην γλιστράει το ανώστρωμά σας