Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Επίπλων στη JYSK με Κέρδος 20-50%*

Διαφορετικοί τύποι πούπουλων και φτερών

Ποιο είναι καλύτερο: Πούπουλο πάπιας & χήνας

Η ποιότητα του πούπουλου εξαρτάται από την πρώτη ύλη. Υπάρχουν διάφορες παράμετροι: Το είδος του πτηνού, η ηλικία του και η κατάσταση της υγείας του. Όσο πιο μακρά η διάρκεια ζωής του και όσο πιο ψυχρό είναι το κλίμα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του πούπουλου και τόσο υψηλότερη η ιδιότητα μόνωσης. Εάν συγκρίνετε το καλύτερο πούπουλο χήνας με το καλύτερο πούπουλο πάπιας, το πούπουλο χήνας υπερτερεί.

Το πούπουλο είναι παγκοσμίως το καλύτερο υλικό μόνωσης, και ταυτόχρονα ρυθμίζει τη θερμότητα και την υγρασία σε ένα πάπλωμα. Η ποιότητα των πούπουλων εκφράζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στην ισχύ πλήρωσης ενός προϊόντος.

Τι είναι η ισχύς πλήρωσης των πούπουλων χήνας; 

Η ισχύς πλήρωσης είναι μονάδα μέτρησης της μονωτικής ιδιότητας και της ποιότητας των πούπουλων. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα των πούπουλων, τόσο υψηλότερη είναι η ισχύς πλήρωσης και η μονωτική ιδιότητα είναι καλύτερη.

Το πούπουλο δε διαθέτει μυστάκια ή άγκιστρα, αλλά αποτελείται από ένα μικροσκοπικό εύκαμπτο άξονα από όπου εκφύονται πολλοί, μικροί, μαλακοί μύστακες. Μεταξύ αυτών σχηματίζονται μικρές θήκες αέρα. Αυτός ο αέρας που εγκλωβίζεται στους μύστακες είναι που παρέχει τη μόνωση – και όχι αυτό καθαυτό το πούπουλο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε διαφορετικούς τύπους πούπουλου. Το πιο μεγάλο, το φουντωτό είναι το καλύτερο. Διαθέτει πολλούς μύστακες και την υψηλότερη ισχύ πλήρωσης.

Τι είναι το πούπουλο χήνας; 

Το πούπουλο χήνας είναι γενικώς μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από το πούπουλο πάπιας, το οποίο είναι και ο λόγος που ένα πάπλωμα με γέμισμα από 100% πούπουλα χήνας έχει καλύτερη ισχύ πλήρωσης.

Η καλύτερη ποιότητα οφείλεται στο γεγονός ότι οι χήνες είναι μεγαλύτερες από τις πάπιες και γενικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εταιρική ευθύνη της JYSK κατά της κακοποίησης των ζώων

Τι είναι τα πούπουλα πάπιας eider; 

Τα πούπουλα πάπιας eider είναι τα ελαφρύτερα και είναι η καλύτερη μονωτική πρώτη ύλη ανά τον κόσμο. Τα πούπουλα συλλέγονται από τις φωλιές, όπου γεννούν οι πάπιες τα αυγά, μετά την εκκόλαψή τους, και μόνο αφότου έχουν φύγει από τη φωλιά. Τα πούπουλα της πάπιας eider καθαρίζονται και ταξινομούνται δια χειρός. Τα πούπουλα eider είναι ένα πολυτελές υλικό και με περιορισμένη διάθεση στην παγκόσμια αγορά.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι πούπουλων πάπιας – όπως για παράδειγμα, τα πούπουλα της πάπιας Muscovy, οι ιδιότητες των οποίων μοιάζουν με αυτά της Eider. Η πάπια Muscovy είναι επίσης γνωστή και διατίθεται στην αγορά ως “πάπια Βαρβαρίας”.

Τι είναι καλύτερο – το πούπουλο ή το φτερό;

Τα πούπουλα πάπιας ή χήνας είναι αυτά που αισθανόμαστε μαλακά μέσα σε ένα πάπλωμα ή μαξιλάρι. Τα φτερά προσφέρουν υποστήριξη σε ένα μαξιλάρι και βαρύτητα σε ένα πάπλωμα.

Σε ένα μαξιλάρι με 1 θάλαμο, η καλύτερη πρακτική είναι ο συνδυασμός πούπουλων και φτερών. Εάν το μαξιλάρι διαθέτει μόνο πούπουλα, ενδέχεται να "κάτσει" και να μην έχει σωστή στήριξη. Σε ένα μαξιλάρι με 3 θαλάμους, ο πυρήνας αποτελείται συνήθως από φτερά, και οι εξωτερικοί θάλαμοι από πούπουλα για αυξημένη απαλότητα.

Σε ένα πάπλωμα, τα πούπουλα προσφέρουν μόνωση και τα φτερά παρέχουν τη βαρύτητα σε συνδυασμό με το ύφασμα. Η άνεση είναι προσωπική υπόθεση, αλλά ένα βαρύ πάπλωμα είναι καλό για άτομα που υποφέρουν από αϋπνίες.

Ένα ελαφρύ πάπλωμα είναι καλό αν προτιμάτε την αίσθηση ότι αγκαλιάζει το σώμα σας απαλά και ευχάριστα. Ένα πάπλωμα από πούπουλα χήνας, με 100% πούπουλα, είναι επίσης καλύτερο στην απορρόφηση της υγρασίας από το σώμα.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Πάπλωμα με ύφασμα φυτικής προέλευσης

Πάπλωμα με ύφασμα φυτικής προέλευσης

Στο προσκήνιο: Το σετ παπλωματοθήκης NELL

Στο προσκήνιο: Το σετ παπλωματοθήκης NELL

Οδηγός παπλωμάτων

Οδηγός παπλωμάτων